Offline activiteiten TOP Week onzeker na extra maatregelen kabinet

Offline activiteiten TOP Week onzeker na extra maatregelen kabinet

Het is maar de vraag of de geplande fysieke activiteiten in de TOP Week doorgaan. Na het besluit van de Nederlandse regering om de regels voor de introductieactiviteiten aan te scherpen, vinden steeds meer activiteiten uitsluitend online plaats.

20180822_cantus_top_week_uvt_382

Het is er voor de TOP Week-organisatie niet makkelijker op geworden om een introductieweek te organiseren voor nieuwe Tilburgse studenten. Tijdens de persconferentie van vorige week maakte het kabinet bekend dat offline activiteiten onderworpen zijn aan strenge normeringen. Zo mogen ze alleen informatief van aard zijn, moet er te allen tijde anderhalve meter gewaarborgd worden en kunnen ze slechts in kleine groepen plaatsvinden.

Deze maatregelen hebben ertoe geleid dat al zeker één fysieke activiteit die gepland stond tijdens de TOP Week van de baan is. In overleg met de gemeente Tilburg heeft het TOP Week-bestuur besloten dat de Uni-Life Pubquiz in haar offline vorm niet door kan gaan. De aangemelde groep zou te groot zijn, waardoor het niet meer verantwoord is gezien het veiligheidsrisico. Wat betreft de overige offline evenementen – de Explore 013 Fair, de Sports Class en het Symposium – is de organisatie nog in afwachting van wat de gemeente beslist.

Meer dan 3000 aanmeldingen

De fysieke activiteiten staan dus op losse schroeven, maar de TOP Week vindt hoe dan ook doorgang online. Er zijn namelijk naast offline activiteiten ruimschoots online evenementen georganiseerd. Daarnaast is er van elke offline activiteit een online equivalent. Zo vindt de online variant van de Pubquiz gewoon plaats en zullen ook overige fysieke activiteiten online worden ingevuld, mochten deze nog worden afgelast.

Tot slot blijkt dat aankomende studenten zich niet laten weerhouden door het feit dat deze editie van de TOP Week nogal afwijkt van voorgaande jaren. De organisatie vermeldt dat de teller inmiddels op ruim 3200 aanmeldingen staat. Studenten hebben simpelweg behoefte aan een kleine inleiding van hun studententijd. En dat deze dan volledig online is, dat nemen ze dan maar voor lief.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.