Tilburgse studenten besmet met coronavirus na privéfeestjes introductieweek

Tilburgse studenten besmet met coronavirus na privéfeestjes introductieweek

Zo’n veertig Tilburgse studenten zijn positief getest op het coronavirus, laat de GGD weten. Het gaat om groepen die waarschijnlijk besmet zijn geraakt tijdens privéfeestjes rond de introductieweek. De universiteit roept studenten op niet nonchalant te worden.

Beeld: fizkes / Shutterstock

Afgelopen week hebben meerdere Covid-19-besmettingen plaatsgevonden onder groepen Tilburgse studenten. Waarschijnlijk gebeurde dat tijdens privéfeestjes rond de introductieweek en in de studentenhuizen die met de start van het nieuwe collegejaar weer massaler bewoond worden. De GGD Hart van Brabant schrijft in een verklaring dat uit bron- en contactonderzoek blijkt dat het virus niet op de campus werd overgedragen.

De positief geteste studenten zijn benaderd en zitten inmiddels in isolatie. Nauwe contacten van de besmette studenten zijn gevraagd preventief in quarantaine te gaan. Dat geldt niet voor personen die weliswaar contact hadden met een positief geteste student, maar op minstens anderhalve meter afstand bleven.

Sinds de meting van 20 augustus zijn er ongeveer veertig studenten van Tilburg University en Fontys Hogescholen besmet geraakt met het virus. De GGD houdt de situatie de komende tijd nauwlettend in de gaten.

Niet nonchalant worden

In een verklaring reageert woordvoerder Tineke Bennema namens Tilburg University: “Op de campus worden de coronamaatregelen strikt opgevolgd. We verwachten dat onze studenten ook hun verantwoordelijkheid buiten de campus nemen. We begrijpen dat die richtlijnen een behoorlijke impact hebben op het sociale leven van studenten, maar dat kan geen reden zijn om nonchalant te worden.”

Studenten met klachten, zoals verkoudheid, keelpijn of koorts, worden opgeroepen thuis te blijven en zich te laten testen op het coronavirus. Een afspraak voor een test kan telefonisch gemaakt worden via 0800 1201, of digitaal via coronatest.nl.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.