Deze TiU-studenten zijn zeer populair bij werkgevers

Studenten die in Tilburg de masteropleiding Economics hebben afgerond hoeven waarschijnlijk niet lang te zoeken naar een baan. Uit onderzoek van carrièreplatform Magnet.me blijkt dat zij het afgelopen jaar het meest zijn benaderd door werkgevers die gebruik maken van dit platform. En er staan nog meer TiU-opleidingen in hun top 50.

Foto: Pexels

Carrièresite Magnet.me is een online omgeving waar studenten en afgestudeerden in contact kunnen komen met mogelijke werkgevers. Ruim 250 duizend studenten hebben er een profiel aangemaakt en circa 5000 bedrijven zoeken er met regelmaat naar nieuw talent.

Onlangs onderzocht het platform welke young professionals de laatste 12 maanden het meest werden benaderd door werkgevers voor een stage, startersbaan of traineeship, gebaseerd op instelling en studie. Dat bleken Tilburg University studenten te zijn met een master Economics. In de top 50 die Magnet.me samenstelde staan zij op 1.

Ook op de tweede plek prijkt de naam Tilburg, namelijk de TIAS-opleiding Business Administration. En daarmee zijn we er nog niet: op plek 29 staat de master Finance, op 30 de master Information Management, op 33 de master Strategic Management en tot slot op 44 de master Data Science: Business and Governance.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.