Meer dan 19.000 studenten: Tilburg University groeit door

Meer dan 19.000 studenten: Tilburg University groeit door

Opnieuw is het aantal studenten aan Tilburg University gestegen. Er staan 19.066 studenten ingeschreven, blijkt uit een septembertelling.

Archieffoto: Jack Tummers

De officiële oktobertelling is nog niet bekend, maar het is al wel duidelijk dat Tilburg University groeit. De universiteit heeft 19.066 studenten, blijkt uit een telling van 23 september 2020. Dat aantal, en de flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, komt niet onverwacht. Door de coronamaatregelen van het afgelopen voorjaar is het slagingspercentage van middelbare scholieren tot meer dan 10 procent hoger uitgevallen dan voorgaande jaren.

Daarnaast viel te verwachten dat geslaagde scholieren vanwege de pandemie niet kiezen voor een tussenjaar, maar na de middelbare school meteen beginnen aan een vervolgstudie.

Het aantal studenten ligt ver boven de verwachting van de universiteitsraad. Eerder werd er uitgegaan van 18.300 studenten op 1 oktober. Toch wijkt TiU niet af van de landelijke trend. Vrijwel alle hoger onderwijsinstellingen hebben te maken met een stijging van rond de 10 procent.

Internationale studenten

Het COVID-virus heeft vooralsnog niet geleid tot een afname van ingeschreven studenten uit de EU. Dat aantal groeit ook met 10 procent. Het aantal internationale studenten van buiten de EU-zone neemt wel af. Dat is vooral te zien in de instroom in de bachelorfase.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.