Tilburg Law School veert op in wereldwijde ranking

Law School is 24 plaatsen gestegen in de Times Higher Education rankings 2021. Daarmee komt de faculteit terecht op plek 28 van ’s werelds beste rechtenfaculteiten. De stijging is opmerkelijk aangezien de faculteit de voorgaande twee jaar in totaal nog zestien plekken zakte.

De stijging heeft Tilburg Law School (TLS) met name te danken aan een flinke verbetering van de onderwijs- en onderzoeksomgeving van de faculteit. Daarnaast nam de waardering voor geciteerde werken toe en steeg het internationaal perspectief.

Ook Psychology doet het dit jaar beter. Op dat gebied verschoof de universiteit op de wereldwijde ranglijst van plaats 51 naar 50. Met name de sterke daling van inkomsten heeft ervoor gezorgd dat er geen hogere plek wordt ingenomen.

Business & Economics is juist vier plekken gezakt, van plek 33 naar plek 37. Dit komt met name doordat de waardering van geciteerde werken en het internationaal perspectief afnamen.

Tilburg University zet zich steeds meer in op het gebied van Computer Science. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Toen de universiteit vorig jaar op dit gebied voor het eerst in de ranking werd meegenomen, kwam ze binnen in de top 600. Voor 2021 is dat de top 500.

THE rankings

Times Higher Education (THE) publiceert jaarlijks een algemene ranking, waarin meer dan 1500 onderwijsinstellingen van over de hele wereld worden meegenomen. Ook zijn er rankings op verschillende onderwijs- en onderzoeksgebieden. Die zijn gebaseerd op de onderwijs- en onderzoeksomgeving, de impact van citaten, kennisoverdracht en internationaal perspectief.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.