Coronamaatregelen aangescherpt, bibliotheek blijft open

Coronamaatregelen aangescherpt, bibliotheek blijft open

Voor de komende weken zijn ook op Tilburg University de coronaregels weer wat aangescherpt. Diplomauitreikingen worden even uitgesteld, promoties mogen alleen nog zonder publiek en groepswerk kan alleen nog met twee personen. Wel blijft de universiteitsbibliotheek open voor medewerkers en studenten.

Beeld: Fernando Zhiminaicela/Pixabay

Het nieuwe beleid is vooral een aanscherping van het al bestaande coronabeleid, en is vooral gericht op minder samenkomen op de campus. In plaats van vier, mogen nu bijvoorbeeld nog maar twee mensen samenwerken in een gereserveerde groepsruimte. Sporten mag alleen nog maar solo of met twee personen. Groepslessen zijn de komende weken gestopt. Er komen ook extra controles in studieruimtes om erop toe te zien dat de anderhalve meter afstandsregel wordt nageleefd.

De komende twee weken vinden ook geen diplomauitreikingen plaats. Promoties kunnen wel doorgaan. Maar alleen de kandidaat, promotiecommissie, pedel en audiovisuele technicus mogen daarvoor samenkomen. Live publiek is meer niet welkom. Verder zijn vergaderingen alleen toegestaan als het nodig is voor de dagelijkse gang van zaken.

Desalniettemin blijft er ook het nodige wel mogelijk binnen de bestaande beperkingen. Studieruimtes blijven open en de bibliotheek ook, voor medewerkers en studenten met een universiteitspas. Wel is de Brabant Collectie gesloten. Ook blijft het sportcentrum open en de fitnessruimte toegankelijk.

Meer informatie over de coronamaatregelen is te vinden op de overzichtspagina van de universiteit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.