Vijf veni-beurzen voor Tilburgse onderzoekers

Vijf talentvolle onderzoekers van Tilburg University zagen hun onderzoeksvoorstellen beloond met de toekenning van een veni-beurs. De Tilburgse beurzen van maximaal 250.000 euro gaan naar onderzoekers Michèle Nuijten, Bart van der Sloot, Marjolein de Boer, Anne Lafarre en Julio Crego.

Julius Ceasar. Hij kwam, hij zag, hij overwon. Beeld: Pixabay

Veni-beurzen worden door het NWO jaarlijks verdeeld onder veelbelovende onderzoekers. Daarmee kunnen ze drie jaar aan hun onderzoek werken. In totaal werden er dit jaar 1176 voorstellen ingediend, 161 daarvan werden beloond met een beurs.

De veni-beurs is onderdeel van het talentprogramma Veni, Vidi, Vici van het NWO. Bij de toekenning van vidi-beurzen van maximaal 800.000 euro voor ervaren wetenschappers, grepen Tilburgse onderzoekers vorige maand mis.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.