Virtueel werkbezoek minister Van Engelshoven aan campus

Virtueel werkbezoek minister Van Engelshoven aan campus

Gisteren bracht minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) een virtueel bezoek aan de campus van Tilburg University. Rector magnificus Wim van de Donk spreekt van een geslaagd bezoek.

Minister Van Engelshoven in de Tweede Kamer

Eigenlijk zou de minister met enkele topambtenaren afgelopen maart al op werkbezoek komen, als onderdeel van een tour langs alle Nederlandse universiteiten en hogescholen. Rector Wim van de Donk: “De minister gaf bij haar aantreden aan dat ze contact wil onderhouden met de hoger onderwijsinstellingen. Dat valt te prijzen. Het is goed voor Den Haag te weten wat er allemaal speelt.” De afspraak werd door de uitbraak van de corona-epidemie in het voorjaar afgeblazen.

Het bezoek vond gisterenmiddag alsnog plaats. Tijdens een besloten videovergadering stonden drie thema’s centraal: omgaan met de coronacrisis, ondernemerschap, en innovaties. Bij de laatste twee onderwerpen spraken studenten en medewerkers van de universiteit de minister toe.

Medewerkers en studenten in beeld

Dat laatste was een belangrijk onderdeel voor Van de Donk, vertelt hij: “De studenten en medewerkers van Tilburg University moesten zichtbaar zijn tijdens dit gesprek. Als blijk van waardering voor hun harde werk van de afgelopen maanden.”   

Zo sprak universitair docent Elisabeth Huis in ’t Veld (TSHD) over de uitwisseling tussen de universiteit en studenten met een eigen onderneming. Hoogleraar Max Louwerse (TSHD) vertelde over de stappen die aan TiU worden gezet op het gebied van digitalisering van het onderwijs.

Tenslotte werd een exemplaar van The New Common aan de minister overhandigd, een bundeling van vijftig publicaties van Tilburgse wetenschappers over de coronacrisis. Van de Donk: “Tilburg University grijpt de coronacrisis ook aan als een kans om te analyseren wat er allemaal beter kan. Minister Van Engelshoven was onder de indruk van hoeveel er op dat vlak gebeurd en geleerd is.”     

Komt ze nog eens terug, in het echt? Van de Donk: “Het CUBE-gebouw kwam gedurende de middag nogal eens ter sprake. De minister wil graag terugkomen om het nog eens met eigen ogen te zien.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.