Word jij de nieuwe campusdichter?

Heb je stapels gedichten liggen die je nog niet hebt kunnen of durven delen? Heeft de coronacrisis je talent voor poëzie een boost gegeven? Dit is jouw kans om de campus een jaar lang te voorzien van poëtisch commentaar. Meld je aan voor de Campusdichterverkiezing 2021!

Op 28 januari is het Nationale Gedichtendag. Op die dag organiseert Studium Generale een online Open Stage Night waar ook de nieuwe campusdichter verkozen wordt. Tijdens deze avond dragen de genomineerden een of meer van hun ingezonden gedichten voor. Hierna beslist een vakjury wie de campusdichter 2021 wordt. Het enthousiasme van het publiek voor de kandidaten weegt zwaar mee.

Ben jij de nieuwe campusdichter?

Ben je student of medewerker van de universiteit (ook het hele jaar 2021) en jeuken je vingers om het campusleven een jaar lang van poëtisch commentaar te voorzien? Dan zoeken we jou! Dit moet je doen:

  • Stuur drie gedichten, waarvan één met het thema ‘campusleven’, vòòr 12 januari 2021 naar studiumgenerale@tilburguniversity.edu;
  • Je gedichten mogen Nederlands- of Engelstalig zijn;
  • Vermeld bij je inzending je naam, leeftijd, studierichting of functie, ANR en contactgegevens.

Win je de verkiezing, dan mag je diezelfde avond nog starten als campusdichter Tilburg University 2021 in de stad. Voor je poëtische inspanningen gedurende het jaar ontvang je een stipendium van 500 euro.

Tekst gaat verder na het kader

Campusdichter 2020: Bart van Popering

Bart van Popering is donderdag 30 januari verkozen tot campusdichter 2020 van Tilburg University. Met zijn ode aan de eenzame ‘campusvis’ maakte hij zowel bij het publiek als bij de jury veel indruk. De avond werd muzikaal begeleid door singer-songwriter Flemming Viguurs.

Wat doet de campusdichter?

De campusdichter spreekt zich via gedichten gevraagd en ongevraagd uit over het campusleven, studie en wetenschap en over actuele thema’s uit de samenleving, emoties en het leven. De gedichten worden een aantal maal per jaar gepubliceerd in Univers en live ten gehore gebracht tijdens diverse evenementen van Studium Generale en grote events zoals Night University.

Ook initieert en organiseert de campusdichter activiteiten op het gebied van poëzie en ‘spoken word’, in samenwerking met Studium Generale en studievereniging Extra Muros. Zo zet de campusdichter zich in voor een levendig dichtersklimaat op de campus.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar studiumgenerale@tilburguniversity.edu

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.