Honderden studenten missen vakken in Canvas door storing

Honderden studenten missen vakken in Canvas door storing

Het derde blok van het collegejaar gaat maandag van start. Toch zijn enkele honderden studenten van Tilburg University nog niet ingeschreven voor al hun vakken in de online leeromgeving Canvas. Docenten zien daardoor niet al hun studenten.

Beeld Pixabay

Iedere student wordt aan het begin van een blok ingeschreven voor de vakken die hij/zij in die periode volgt. Die inschrijving loopt bij honderden studenten van Tilburg University nu vertraging op.

De verwerkingstijd van inschrijvingsgegevens tussen Osiris en Canvas liep eind januari op van enkele seconden tot meerdere dagen, laat adjunct directeur onderwijs van Academic Services Hans Gielen desgevraagd aan Univers weten. Gedupeerde studenten zien daardoor niet al hun vakken in Canvas staan. Docenten zien op hun beurt niet al hun studenten van de vakken die zij geven.

Piekbelasting en ontwerpfout zorgen voor vertraging

“De oorzaak van de storing was een combinatie van piekbelasting van inschrijvingen voor het 2e semester en een ontwerpfout in de koppeling tussen Osiris en Canvas,” legt Gielen uit. Volgens hem hebben de technische problemen geen gevolgen voor het volgen van online onderwijs of het online bijwonen van colleges.

De verwachting is dat de problemen eind deze week of begin volgende week zijn opgelost. Studenten of docenten die alsnog problemen ervaren worden opgeroepen die te melden bij de desbetreffende helpdesks.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.