Toch digitaal de deur uit met Stukafest

Door pandemie en lockdown had alles en iedereen al zo’n beetje de deur dicht, en daar kwam de avondklok nog eens bij. Het digitale Stukafest dat vanaf vrijdag 5 februari gestreamd wordt, had dan ook niet beter gepland kunnen zijn. Een avond digitaal de deur uit voor optredens in andere studentenhuizen klinkt als een welkome afwisseling.

Beeld Pixabay

Stukafest is eigenlijk een festival met optredens in studentenkamers door heel het land. Gezellig samengepropt met je neus bovenop optredens van bands, singer-songwriters, dans of theater. In deze tijden superspreader events bij uitstek. Gelukkig hebben we de streams nog. Deze maand zijn er elke vrijdag digitale optredens in verschillende studentensteden. Tilburg trapt vrijdag 5 februari af, samen met Nijmegen en Middelburg.

Het Tilburgse programma bestaat uit dans, spoken word en muziek. Eva Geia Huisman danst haar solo-act Indigineous Heritage. Dichter Ike Krijnen treedt op met spoken word. En de muziek komt van garage punk band Maria B.C. and his supermarket society, bedacht en gevormd in lockdown. Het is de eerste keer dat ze in deze samenstelling losgelaten worden in de echte wereld.

De streams voor Stukafest gaan open vanaf 19.00 uur. Tickets kosten zoveel als je wilt of kunt betalen, maar een minimumbedrag 2.70 euro wordt redelijk geacht.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.