Schenking van ruim 1 miljoen euro aan Universiteitsfonds

Schenking van ruim 1 miljoen euro aan Universiteitsfonds

De katholieke congregatie Vrouwen van Bethanië schenkt 1.050.000 euro aan het Universiteitsfonds van Tilburg University. Met die donatie wordt onder meer een bijzondere leerstoel gefinancierd, met de opdracht ‘Morele vorming’.  

Beeld Pixabay

In een persbericht laat de universiteit weten dat nog niet eerder zo’n groot bedrag aan het Universiteitsfonds werd geschonken. De donatie komt terecht in het nieuwe Vrouwen & Theologie Fonds, dat de Vrouwen van Bethanië samen met TiU oprichten.

Naast de leerstoel wordt vanuit dat fonds een promovendus aangesteld en een trainingsprogramma voor jonge theologiestudenten aangeboden. Ook komen er fellowships voor senior onderzoekers en studenten. Het Vrouwen & Theologie Fonds sluit aan bij het Philip Eijlander Diversiteitsprogramma van de universiteit. In het kader van dat programma zijn de afgelopen jaar meer vrouwelijke hoogleraren benoemd.  

Vrouwen van Bethanië is een katholieke congregatie: een gemeenschap van vrouwelijke religieuzen. De donatie is bedoeld om extra aandacht te creëren voor vrouwen in de theologie. “We zijn een vrouwengemeenschap en hebben aan het begin gestaan van de vrouwenemancipatie,” vertelt Mariet Rijk, een van de laatste nog levende congregatieleden, in een interview op de website van TiU. Dat gedachtengoed willen zij nu doorgeven.  

Er staat voor later dit jaar een feestelijke aftrap van het fonds op de planning.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.