Kies een Kamerlid op de campus of voel je een ster in 013

Kies een Kamerlid op de campus of voel je een ster in 013

Last van campusontwenningsverschijnselen? Dan kunnen de Tweede Kamerverkiezingen in maart uitkomst bieden. Op 17 maart wordt op de campus zoals gebruikelijk een stemlokaal ingericht. Een goede reden om weer eens te komen kijken naar je favoriete gebouwen, bomen of vijvers. Natuurlijk met inachtneming van gepaste afstand.

Om het stemproces coronaveilig te laten verlopen is het stemlokaal deze keer niet in het Dantegebouw, maar is gekozen voor de balletzaal in het Esplanadegebouw. Wel moet worden opgemerkt dat het niet de bedoeling is dat het al te gezellig wordt, in de wachtrij dient ook anderhalve meter afstand gehouden te worden.

Voel je een ster in 013

Voor wie juist andere dingen mist, of voor wie de 17de niet heel goed uitkomt, komt er in een Tilburg ook een andere optie. In de hoop meer jongeren te trekken wordt de Kleine Zaal in poppodium 013 een stemlokaal. Daar kun je ook eerder stemmen, op 15 en 16 maart. Daarnaast moet het een belevenis worden.

“We willen jongeren een ervaring meegeven”, vertelt Joost van Abeelen, woordvoerder van 013. “Nadat je gestemd hebt, kun je ervoor kiezen een route door het gebouw te wandelen. Je komt dan ook backstage en in een kleedkamer. En er is een fotomomentje op het podium, zodat je je even een ster kunt wanen.”

Meer details worden in de komende weken via de site van 013 bekendgemaakt. Van Abeelen: “Overigens zijn ook ouderen gewoon welkom. Het is een grote locatie, dus er kunnen veel mensen in. En het stergedeelte is optioneel.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.