Jaarrekening blijkt onverwacht pluspuntje in coronajaar rechtenfaculteit

Jaarrekening blijkt onverwacht pluspuntje in coronajaar rechtenfaculteit

Lockdown, een gedwongen snelle omschakeling naar digitaal onderwijs en toetsen. Voor de universiteit als geheel was 2020 een zwaar jaar. Toch is er voor de rechtenfaculteit een klein lichtpuntje. Bij het opmaken van de jaarrekening blijkt de financiële schade mee te vallen. Sterker nog: er is een overschot van 173 duizend euro.

Beeld: Shutterstock

Het overschot is opmerkelijk, want in de oorspronkelijke jaarbegroting werd al rekening gehouden met een verlies van ruim een miljoen. Dat was nog voor corona de kop opstak.

De inkomsten van Tilburg Law School liepen door corona weliswaar terug, maar datzelfde geldt voor de uitgaven. Zo liepen onkosten aanzienlijk terug, neem bijvoorbeeld reiskosten. En door de nadruk op onderwijs en de digitalisering daarvan, bleven ook nieuwe onderzoeksaanstellingen liggen.

Bovendien liepen de aanmeldingen van studenten niet zo hard terug als verwacht, liet vice-decaan onderwijs Maurice Adams vorige week weten aan de TLS-faculteitsraad. “Een verrassing was vooral dat de aanmeldingen van internationals niet gedaald zijn. Sterker nog, bij Global Law zijn die zelfs spectaculair gestegen.”

Volgens hem kan daarbij meespelen dat al vanaf mei in de marketing werd benadrukt dat onderwijs hoe dan ook online wordt gegeven, mocht het op de campus niet mogelijk zijn.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.