Inzamelingsactie moet Carpe Noctem redden van de ondergang

Inzamelingsactie moet Carpe Noctem redden van de ondergang

Met een fundraisingscampagne hoopt internationale studievereniging I*ESN de eigen bar Carpe Noctem aan de Heuvelring te behouden. Terwijl de inkomsten door de horeca-lockdown zijn weggevallen, moet er nog wel betaald moet worden voor huur, gas, water en licht. Om een mogelijke sluiting te voorkomen wendt de vereniging zich daarom tot vrienden, (oud) leden en sympathisanten.

Beeld: Christian Dubovan/Unsplash

“Als je geen inkomsten hebt, waar betaal je dan de huur mee?”, zegt bestuurslid Alex Sinke. “We hadden wel wat reserves, maar ook dat potje raakt op. Als we nu niets zouden doen, wordt het heel lastig. Met een fundraiser nemen we het heft in eigen hand. Dan ben je niet afhankelijk van steun of leningen van de gemeente of anderen, want je weet niet wat daarvan komt.”

Met een gofundme hoopt I*ESN tienduizend euro binnen te halen. Sinke is optimistisch dat dat doel ook gehaald wordt. Het begin is in ieder geval hoopvol, op dag twee is ongeveer al een kwart van dat bedrag al binnen. Sinke: “Het is hartverwarmend om dat te zien. Je ziet donaties van vrienden, familie en ook heel veel mentorkinderen die wij als bestuur hebben leren kennen. Iedereen wil dat studenten in de toekomst dezelfde ervaring kunnen hebben als zij hebben gehad in Tilburg. Zoiets geeft ons als bestuur in toch al zo’n moeilijk jaar nieuwe moed.”

De gehoopte tienduizend euro zou genoeg moeten zijn om Carpe Noctem zeker tot augustus te behouden. Al hoopt Sinke natuurlijk dat al eerder het terras of de deuren weer wat open mogen en er ook weer wat inkomsten bijgeschreven kunnen worden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.