Plato royeert lid na seksueel grensoverschrijdend gedrag

Plato royeert lid na seksueel grensoverschrijdend gedrag

Het bestuur van de Tilburgse studentenvereniging Plato heeft vorige week maandag een lid geroyeerd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. De man om wie het gaat is niet meer welkom en per direct lid af.

T.S.V. Plato kwam in actie na anonieme klachten, laat voorzitter van de studentenvereniging Rick Bos aan Univers weten. Over de te nemen stappen stond het bestuur in nauw contact met de (zeden)politie.

Over de exacte toedracht van de royering doet de vereniging geen uitspraken. Het Algemeen Dagblad schrijft dat er volgens leden van Plato meerdere vrouwelijke slachtoffers zouden zijn en dat het zou gaan om een geforceerde tongzoen.

Tilburg University heeft kennisgenomen van het incident en vorige week contact gezocht met het bestuur van Plato. Dat laat de woordvoerder van de universiteit Tineke Bennema weten in een reactie aan Univers. “Het College van Bestuur is van mening dat de studentenvereniging correct heeft gehandeld en laat weten dat het incident geen gevolgen zal hebben voor de band met de vereniging.”

Het is niet eerder voorgekomen dat Plato een lid royeerde wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens Bos is royeren de zwaarste straf die de studentenvereniging een lid kan opleggen.

Heb jij te maken (gehad) met ongewenst gedrag, zoals (seksuele) intimidatie, pesten of discriminatie? Neem dan contact op met een van de vertrouwenspersonen van Tilburg University.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.