D66, VVD en linkse partijen winnen de verkiezingen in het campusstembureau

D66, VVD en linkse partijen winnen de verkiezingen in het campusstembureau

Al een jaar lang is de campus vrijwel uitgestorven. Toch was er de afgelopen week nog wat te doen, er kon gestemd worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat deden vooral aanhangers van D66 en de VVD. In de uitslagen van het stembureau in het Esplanadegebouw zijn die partijen met afstand de grootste trekkers.

Sigrid Kaag kreeg op de campus met D66 de meeste stemmen, 353 (23%). Omgerekend naar zetels zou dat neerkomen op zo’n 34 zetels. De VVD van Mark Rutte volgt op kleine afstand met 319 stemmen (20%), goed voor 30 zetels. Beide partijen staan op grote afstand van de rest. GroenLinks komt uit de bus als derde partij met 146 stemmen (9%), wat neer zou komen op 13 zetels.

Hoogste nieuwe binnenkomer is Volt, op de vierde plaats met 106 stemmen. Pas daarna komen CDA (96), Partij voor de Dieren (74), PvdA (67), Denk (65), Forum voor Democratie (64) en PVV (60). Opvallend is verder dat bij CDA, Denk en bij Forum voor Democratie de nummers twee op de lijst meer stemmen kregen dan hun lijsttrekkers Hoekstra, Azarkan en Baudet.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.