Dit zijn de drie scenario’s voor TOP Week 2021

Het einde van de lockdown lijkt nog ver weg, en augustus nog veel verder. Hoe plan je een introductieweek in zulke onzekere tijden? Achter de schermen werkt het bestuur van TOP Week 2021 hard aan het programma van de Tilburgse introductieweek. Univers praat bij met voorzitter Loran en vicevoorzitter Mart.

Beeld Jack Tummers

Gepast trots zijn de twee bestuurders als ze vertellen over de draaiboeken die op tafel liggen voor TOP Week. Meervoud, inderdaad. Niet een, niet twee, maar drie mogelijke scenario’s liggen klaar om nieuwe studenten aan het eind van de zomer een onvergetelijke introductie te bezorgen – ongeacht welke coronamaatregelen er tegen die tijd gelden.

“Iedereen is positief verrast als we vertellen dat we drie scenario’s aan het uitwerken zijn,” glundert Loran van den Dungen, vierdejaarsstudent Bedrijfseconomie. “Onze partners waarderen dat we adaptief en voortvarend te werk gaan. Maar we moesten wel, het is moeilijk te voorspellen hoe de wereld eruitziet in augustus.

“We willen ons niet laten verrassen door de actualiteit. Door rekening te houden met alle mogelijkheden kunnen we zelfs op het laatste moment aankomende studenten de beste optie bieden.”

No COVID-19?

Het eerste scenario, dat de werktitel ‘No Covid-19’ meekreeg, wordt gehanteerd als TOP Week geen rekening hoeft te houden met coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand. Het programma zal dan niet veel verschillen van de precorona-introductieweken. Loran: “Dit scenario is uitvoerbaar als deelnemers kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, of als ze negatieve testresultaten hebben.”

Loran van den Dungen

De TOP organisatie denkt dat de eerste twee scenario’s het meest waarschijnlijk zijn, en kijkt met spanning naar de FieldLab testevenementen elders in het land. Als die succesvol blijken, kan hun tweede scenario van kracht. In dat geval creëert de organisatie op drie van de vijf introductiedagen een eigen bubbel in de Spoorzone.

Door alle deelnemers ’s ochtends met sneltesten te controleren op coronasymptomen, kunnen zij vervolgens deelnemen aan fysieke activiteiten, denk aan het jaarlijks terugkerende Meet the Big Four en de TOP Cantus. 

Het laatste scenario lijkt het meest op TOP Week van vorig jaar. Digitale evenementen worden afgewisseld met fysieke activiteiten, waarbij coronamaatregelen in acht worden genomen. Loran: “Vorig jaar is de TOP Week-app enorm doorontwikkeld. Als we het derde scenario moeten gaan uitvoeren, kunnen we met de app nog eens extra flexibel zijn. Met de app kunnen activiteiten opgenomen en gestreamd worden. Deelnemers kunnen de streams vervolgens afspelen wanneer ze maar willen.”

Driedubbel werk

Drie scenario’s tegelijkertijd ontwikkelen klinkt mooi, het is ook een heleboel extra werk, vertelt Mart Senden, masterstudent Business Communication & Digital Media. “We doen een klusje, en dan nog eens twee keer. We hebben nog geen stress, maar de werklast is hoog. Dat proberen we op te vangen door veel te vergaderen en de lijntjes strak te houden. En we hebben het geluk dat we veel hulp krijgen dit jaar, de oud-organisatie van TOP Week voelt zich erg betrokken.”

Mart Senden

Denken ze niet dat het palet met drie mogelijke scenario’s voor toekomstige deelnemers en mentoren nog te vaag is? Mart: “Natuurlijk is het programma onzeker, maar iedereen weet dat we in een onzekere tijd leven. Ik denk dat mensen het vreemder het zouden vinden als we krampachtig vasthouden aan één scenario.”

Loran vult aan: “We hebben de drie scenario’s een paar dagen geleden aangekondigd op onze sociale media. Daarna is het aantal aanmeldingen van mogelijke mentoren alleen maar gestegen.”

Over de precieze datum waarop ze bekendmaken welk scenario het gaat worden, houden de bestuurders de lippen nog even op elkaar. Loran: “We hadden een datum in ons hoofd, maar die hebben we een beetje naar achter verschoven omdat we hoorden dat de lockdown misschien nog tot eind mei duurt.” Mart: “Hoe dan ook maken we er een groot feest van dit jaar.”

Studenten die TOP mentor willen worden, kunnen zich nog tot zondag 4 april inschrijven.

Dit was TOP Week 2020

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.