Nieuwe decaan TSB komt uit Rotterdam

De Rotterdamse prof Antoinette de Bont wordt vanaf augustus de nieuwe decaan van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. Ze volgt daarmee Jantine Schuit op, die vorig jaar vice-rector magnificus werd. De Bont is op de Erasmus Universiteit hoogleraar Sociologie van Innovaties in Zorg.

Antoinette de Bont. Beeld Erasmus Universiteit

Het Tilburgse College van Bestuur stelt met De Bont een capabele bestuurder met brede ervaring binnen te halen. “Zij heeft een zeer goed inzicht in de ontwikkelingen binnen de sociale wetenschappen en meer specifiek in de ontwikkelingen rondom AI en data sciences. Zij is een verbindend leider zowel op de inhoud als op relaties. Wij zijn ervan overtuigd dat Antoinette een belangrijke bijdrage zal leveren aan het verder ontwikkelen van de koers die de faculteit en de universiteit heeft ingezet.”

Antoinette de Bont was in Rotterdam al eens vice-decaan onderzoek en daarna ook nog twee jaar vice-decaan onderwijs. Ook was ze met internationale partners betrokken bij de oprichting van een gezamenlijke European Master in Health Economics and Management.

Vorig jaar ontving ze bovendien de FAME (Female Academics Moving toward Equity) Athena Award vanwege haar bijdrages aan het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.