Beloning voor afdeling die medewerkers het meeste buiten zet

Beloning voor afdeling die medewerkers het meeste buiten zet

Iedereen op straat, of nog liever het bos in. Er zijn prijzen te verdienen voor de faculteit of afdeling die medewerkers een dagelijks wandelingetje laat maken. Tilburg University moedigt iedereen aan de Ommetje-app te downloaden en speels competitief te gaan wandelen. De afdeling die daar deze maand de meeste punten mee scoort krijgt een prijs.

De Ommetje-app is een initiatief van de Hersenstichting, in samenwerking met hersenprof Erik Scherder. Een dagelijks wandelingetje van twintig minuten is goed voor je hersengezondheid, stelt hij. Daarbij helpt het onthaasten, verhoogt het je creativiteit, krijg je meer energie en verhoogt het je productie, belooft Tilburg University in de oproep aan het personeel.

Daarvoor moet je je wel aanmelden voor de Tilburg University wandelcompetitie in de app. Het voordeel: even achter het beeldscherm weg en een frisse neus halen doe je hiermee niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s.

De wandelwedstrijd is overigens niet het enige initiatief van de universiteit om medewerkers minder beeldschermuren te laten maken. Deze week heeft het College van Bestuur ook de eerste week van mei vergadervrij verklaard.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.