Terras Esplanade blijft ondanks versoepelingen nog even dicht

Terras Esplanade blijft ondanks versoepelingen nog even dicht

Een terrasje pakken op de campus? Zelfs als de zon eindelijk weer eens doorbreekt, zit een vrijmibo op het terras van restaurant Esplanade er voorlopig niet in. De horecagelegenheid blijft nog even dicht. Het interieur krijgt een opknapbeurt.

Het terras van Esplanade, vorig jaar.

Je kunt het niet gemist hebben: overal in het land zijn de terrassen weer open, vanaf woensdag weer tot acht uur ‘s avonds. Voor velen is het een welkome versoepeling, na de lange maanden waarin de horeca gesloten was. Maar op de Tilburgse campus blijven de tafels, die in betere tijden het terras voor gebouw E vormen, voorlopig nog even binnen. “Een vervelende samenloop van omstandigheden,” noemt directeur Tim Wijdemans van uitbater Bonheur Horeca Group dat.

Dat het terras van Esplanade niet tegelijkertijd open gaat met andere horecagelegenheden is deels pech, vertelt hij. “We wilden al lange tijd iets doen met het interieur, de restyling van Esplanade stond al een hele tijd op de planning. Zoiets komt nooit gelegen, en het liefst hadden we dat natuurlijk afgelopen winter gedaan. Maar je bent afhankelijk van de beschikbaarheid van mensen die zoiets moeten uitvoeren.”

Toch is er geen bitterbal overboord voor Wijdemans, die ziet dat de vraag naar terrasstoelen nog niet zo groot is. “Op de campus zijn een heleboel coronamaatregelen nog wel van kracht, en de universiteit moet overheidsrichtlijnen volgen. Daardoor zijn er nauwelijks studenten en medewerkers, en heeft het gewoon geen zin om alle eetgelegenheden op de campus te openen.”  

Wijdemans verwacht in juni in ieder geval weer deels open te gaan, afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Hoe het restaurant eruit gaat zien, na de make-over? “Heel tof. Er staat een compleet nieuw terras te wachten om in gebruik genomen te worden. Kom maar snel een keer kijken.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.