Bibliotheek gesloten tijdens zomerperiode wegens renovatie

Bibliotheek gesloten tijdens zomerperiode wegens renovatie

Vanwege een renovatie is het bibliotheekgebouw tijdens de zomerperiode niet toegankelijk voor studenten en personeel. Van 5 juli tot en met 29 augustus zijn de deuren gesloten. Tijdens deze periode vindt er een beperkte dienstverlening plaats vanuit gebouw Cube.

De oude vloerbedekking in de universiteitsbibliotheek. Beeld: Univers

Wie bij de start van het academisch jaar de bibliotheek bezoekt, zal merken dat het interieur een opfrisbeurt heeft gekregen. Op alle verdiepingen wordt de vloerbedekking vervangen, het study café wordt vergroot en er komen nieuwe werkplekken bij. Meer planten en rustige kleuren moeten zorgen voor een fijne en natuurlijke uitstraling.

Om dat voor elkaar te krijgen, is de tijdelijke sluiting van de bibliotheek onvermijdelijk. “Het wordt nog een hele klus om dit in twee maanden voor elkaar te krijgen,” zegt Marga Bastiaans, hoofd van de bibliotheek. “Maar we gaan ons uiterste best doen om de dienstverlening in het nieuwe studiejaar weer op orde te hebben.”

Voor de renovatie moet de bibliotheek leeg worden gehaald. Vooral de vervanging van de vloerbedekking is een tijdrovende operatie.

Boeken lenen en studeren

Iedereen die nog boeken wil lenen, wordt verzocht deze zoveel mogelijk voor 3 juli op te halen. Het terugbrengen van boeken is tijdens de sluiting wel mogelijk, maar dan in gebouw Cube. Alle uitgeleende boeken van de universiteitsbibliotheek worden verlengd met een einddatum tot 1 oktober. Tot die tijd zal er geen boete worden berekend.

Aanvragen voor boeken uit de depots blijft mogelijk. Studenten en medewerkers kunnen ook boeken en artikelen van collega-universiteiten lenen.

In Cube kunnen studenten op vertoon van een geldige universiteitskaart beperkt gebruik maken van zelfstudie werkplekken. Verplichte literatuur is er eveneens raadpleegbaar.

Openingstijden

Cube is tijdens de zomerperiode geopend van maandag tot en met vrijdag van acht uur ’s ochtends tot zeven uur ‘s avonds. In de weekenden is Cube geopend van tien uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds.

De begane grond van het bibliotheekgebouw, waar ook de Brabant Collectie huist, is vanwege voorbereidende werkzaamheden al sinds 11 juni gesloten. Personeel werkt tijdens de zomerperiode verplicht thuis, met uitzondering van degenen die de tijdelijke voorzieningen in Cube beheren.

De voortgang van de werkzaamheden kan gevolgd worden op het Instagramaccount van de universiteitsbiliotheek.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.