Universiteit roept internationals op: ‘Kom op tijd’

Universiteit roept internationals op: ‘Kom op tijd’

Kom op tijd, zegt de universiteit tegen internationals die naar Tilburg willen komen. Zorg in ieder geval dat je de quarantaineperiode uit kan zitten en dat je een kamer hebt.

Beeld Univers

Internationals en de universiteit, het blijft een aandachtspunt. De studenten zijn van harte welkom, maar het is niet eenvoudig om ze goed op te vangen. In Tilburg blijkt vooral het vinden van woonruimte lastig. Internationals slapen niet zelden tijdelijk bij een studiegenoot op de bank, en soms hebben ze helemaal geen dak boven het hoofd. In 2019 sliepen internationals zelfs in tenten in het Spoorpark.

Dit jaar is het bovendien lastiger te voorspellen hoeveel studenten naar Tilburg komen. Naast de nieuwe aanwas, zijn dat mogelijk ook studenten die al online onderwijs volgden, en nu de collegebanken willen zien. Want dat is ook wat de universiteiten willen: de deuren in september weer helemaal opengooien.

De komende tijd kunnen alle nieuwe studenten een telefoontje verwachten, schrijft het BD. Het gaat om zo’n 1500 nieuwkomers uit eigen land en 600 internationals. De universiteit wil weten of hun aanmelding definitief is, en of ze van plan zijn naar de campus te komen.

Internationals worden gewezen op het belang van een kamer, en er wordt aan ze gevraagd om op tijd af te reizen, zodat ze een eventuele quarantaineperiode kunnen uitzitten. Wie nog niet is gevaccineerd, kan terecht bij de GGD. Daar zijn afspraken mee gemaakt.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.