LSVb verzamelt klachten van studenten die coronacompensatie mislopen

LSVb verzamelt klachten van studenten die coronacompensatie mislopen

Studenten krijgen in het collegejaar 2021/2022 korting op het wettelijke collegegeld, of een compensatie voor eerder opgelopen vertraging. Die laatste groep moet wel afstuderen voor 31 augustus 2021. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) maakt zich zorgen om studenten die dat net niet redden. Daarom opent de bond een meldpunt.

Beeld: Romolo Tavani / Shutterstock

De tegemoetkomingen van de overheid aan studenten zijn onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs. Studenten die het hele collegejaar 2021/2022 ingeschreven staan, betalen de helft van het wettelijke collegegeld.

Studenten die vertraging hebben opgelopen door de coronacrisis en hun studie voor 31 augustus 2021 afmaken, krijgen een compensatie van 535 euro. De voorwaarde voor dat eenmalige bedrag is dat zij ook tenminste één maand stonden ingeschreven in collegejaren 2019/2020 en 2020/2021.

De LSVb voorziet dat, juist door deze regelingen, een heleboel studenten tussen wal en schip zullen vallen. Vertraagde studenten die afstuderen na 31 augustus 2021 hebben ook recht op de halvering van het collegegeld in de maanden dat ze nog studeren. Maar ze grijpen nét naast de 535 euro.

Daarom opent de LSVb een klachtenlijn: Meldpunt Coronacompensatie. Studenten die onvoldoende worden geholpen door de huidige regels, kunnen zich daar melden. De LSVb verzamelt alle gevallen, om de kwestie op de politieke agenda te zetten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.