Eerste bewoners van studentencomplex aan de Cobbenhagenlaan verwelkomd

Eerste bewoners van studentencomplex aan de Cobbenhagenlaan verwelkomd

Het eerste gebouw van een nieuw studentencomplex aan de Professor Cobbenhagenlaan is woensdag 1 september opgeleverd. De bewoners van 83 nagelnieuwe studio’s werden verwelkomd door een ontvangstcomité van projectontwikkelaar Magis Vastgoed. Op 1 oktober moet ook het tweede gebouw klaar zijn en een maand later volgt gebouw drie. Tilburg is dan in totaal 200 studentenkamers rijker.

Nieuwe bewoonster op weg naar haar nieuwe studio. Beeld: Univers

Het containercomplex, The Garden – Cobbencampus gedoopt, is te vinden naast de Avans Hogeschool. Dat is natuurlijk heel prettig voor Avansstudenten, die ook een flinke huurkorting krijgen op de kleinste studio’s. In plaats van 590 euro, hoeven zij maar 394 euro af te tikken voor de studio’s van 19 m2. De grotere studio’s van 26 m2 zijn alleen te huur voor de volle prijs van 630 euro.

Dat wil niet zeggen dat studenten van Tilburg University niet welkom zijn, integendeel, laat een Magis-medewerker weten. Veel bewoners zijn ook van de universiteit, vaak internationaal. Dat wordt nog eens onderstreept door een passerende internationale student, trotse drager van een Tilburg University-sweater, die in het voorbijgaan laat weten ‘very happy’ te zijn met zijn nieuwe onderkomen.

De studio’s zijn voorzien van een eigen badkamer en keuken, compleet met afwasmachine, en gemeubileerd met bed, tafeltje en tv. In de kleinere studio’s is de ruimte dan wel op, in de grotere past er ook nog een bank in. Verder is er in elke studio ook een stofzuiger en airco. Om de boel schoon en fris te houden. Daarvoor moet overigens wel betaald worden, respectievelijk 193 of 203 euro bovenop de kale huur.

Interieur van de grotere studio’s. Flesjes water en een pak stroopwafels staan klaar ter verwelkoming van de nieuwe bewoner. Beeld: Univers

De belangstelling voor het complex was overweldigend, meldt de Magis-medewerker nog. Nadat er duizend aanmeldingen waren voor de 200 kamers is de inschrijving gestopt.

Terwijl er nog druk gebouwd wordt aan de rest van het complex is het voor de eerste bewoners nog wel even behelpen. Toegang krijg je via een grindpad vanaf het Avans voorplein en de brievenbussen zijn voorlopig ondergebracht in een container voor het gebouw.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.