Studentbestuurders nog niet terug naar kantoor

Kunnen de kantoren van studentbestuurders weer open? De ruimtes in Esplanade en Tias, waar studentenpartijen en verenigingen kantoor houden, blijven leeg aan het begin van het academisch jaar. En dat is een slechte start, meent Fractie Front. Maar corona blijft roet in het eten gooien, ook al gloort er licht aan de horizon.

Het terras van Esplanade, vorig jaar.

Voor het eerst in anderhalf jaar tijd oogt de campus van Tilburg University weer levendig. Studenten en docenten lopen over de promenade, collegezalen worden weer bevolkt. Maar de kantoren van studentbestuurders zijn nog altijd gesloten.

En dat terwijl er zoveel te doen is aan het begin van het academisch jaar. Of daar niet onmiddelijk verandering in kan komen, vroeg Tijs van der Zanden van Fractie Front tijdens de universiteitsraad.

Anderhalvemeter nog wel voor kantoren

Omdat studentbestuurders niet op kantoor kunnen vergaderen, reserveren ze vaak studieruimtes in gebouw Cube. En dat kan niet de bedoeling zijn, aldus Van der Zanden. “Studiewerkplekken wil je toch vrijhouden voor studenten die willen studeren.”

Maar de studentbestuurders kunnen helaas nog niet terug naar kantoor, liet Paulina Snijders van het College van Bestuur weten. “Als universiteit volgen wij de rijksoverheid. En die heeft bepaald dat de anderhalvemeter-maatregel voor onderwijs en studiewerkplekken is vervallen. Maar voor kantoren geldt deze maatregel nog.”

Hoop

Studentbestuurders van Tilburg University moeten het dus nog even zonder eigen vergaderhonk stellen. Maar er is hoop: wellicht dat de regering binnenkort de anderhalvemeter-maatregel volledig laat vallen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.