Nieuwe stadswandeling: Tilburg verkennen met je ouders

‘Breng je vader en moeder mee naar Tilburg’-dag? Als het aan TOP Week en de Tilburgse Stadsgidserij ligt, maken eerstejaars studenten en ouders dit najaar samen kennis met de stad. De Stadsgidserij organiseert twee student-ouder-wandelingen door het centrum.

Beeld: Ton Toemen

Niet de meest voor de hand liggende combinatie: studeren en ouders. Colleges volgen, op jezelf wonen en vooral het feesten doe je misschien liever zonder de toekijkende blik van pap en mam. Toch voegt Stichting Stadsgidserij Tilburg student-ouder-wandelingen toe aan hun aanbod. Dat varieert van architectuurroutes tot walking dinners. Het bestuur van TOP Week is alvast enthousiast.

Marcel de Reuver is een van de vrijwillige stadsgidsen bij de stichting. Hij bedacht het nieuwe type rondleiding. “Stadswandelingen met internationale studenten deden we al. Met hen lopen we door de Spoorzone. Bij deze nieuwe wandeling is het de bedoeling dat nieuwe studenten en ouders Tilburg op een andere manier leren kennen.”

“Ze moeten meer gaan zien dan alleen de campus. We beginnen bij de LocHal en zetten onze deelnemers af op de terrassen van de Korte Heuvel. Onderweg vertellen we natuurlijk over de stad en haar verleden.”

Trots op je nieuwe stad

Het bestuur van TOP Week ging meteen de samenwerking aan toen De Reuver hen benaderde, vertelt bestuurder Lisa Saris (voor de zomer bachelorstudent Liberal Arts & Sciences). “We vinden het een tof, lokaal initiatief. Onze missie om studenten de stad te laten verkennen sluit mooi aan bij het doel van de Stadsgidserij. Ik kan me goed voorstellen dat de eerstejaars studenten trots zijn op hun nieuwe stad, en die graag laten zien aan hun ouders.”

“Zelf kende ik Tilburg nog niet toen ik begon met studeren. Het had me zeker leuk geleken om via deze weg de stad met mijn ouders te leren kennen. Al kregen ze een aardige indruk tijdens verjaardagsdiners en door mijn verhalen.” Wat de gidsen wat haar betreft niet mogen missen onderweg? “De Piushaven en het Spoorpark, absoluut niet.”

De wandelingen zijn op vrijdag 24 september en woensdag 13 oktober. Meer informatie (over aanmelden) lees je hier.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.