Versoepelingen coronamaatregelen: blended learning en hybride werken komen eraan

Versoepelingen coronamaatregelen: blended learning en hybride werken komen eraan

Tilburg University gaat terug naar het nieuwe normaal. In navolging van de rijksoverheid worden er verdere versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. Twee termen vallen daarbij op: blended learning en hyrbide werken.

Beeld: Jack Tummers

Voor studenten verandert er in eerste instantie niet veel. Het eerste blok vinden er geen wijzigingen plaats ten opzichte van de huidige situatie. Wel mogen opleidingen een online college omzetten naar een offline college, als hier ruimte voor is.

Vanaf het tweede blok is het blended learning wat de klok slaat: een mix van offline en online onderwijs. In principe is al het onderwijs vanaf blok twee op de campus ingeroosterd. Maar de ervaringen die studenten en de universiteit de afgelopen anderhalf jaar opdeden met online onderwijs worden meegenomen.

Per onderdeel van het lesprogramma wordt gekeken welke vorm van onderwijs het beste past. Online onderwijs zal dus blijven, maar in welke mate en hoe precies, dat moet nog blijken.

Ook is de bibliotheek, na een renovatie waarbij onder andere het tapijt is vervangen en de coffee corner is vergroot, weer open en volledig toegankelijk. De maximum groepsgrootte komt te vervallen, alle studieplekken mogen weer gebruikt worden.

Weer naar kantoor

Docenten en medewerkers met een onderwijsondersteunende rol waren al welkom op de campus. Overig ondersteunend personeel kan nu ook weer op de campus werken, volgens de principes van het hybride werken.

Dit betekent dat er afwisselend thuis en op kantoor wordt gewerkt. Leidinggevenden maken hierover afspraken met hun medewerkers. Het hybride werken wordt de komende tijd ingevoerd.

Aanwezigheidsregistratie en een maximale kantoorbezetting komen te vervallen.

CoronaCheck-app

Voor evenementen en grote bijeenkomsten gaat de universiteit vragen om de CoronaCheck-app in combinatie met legitimatie. Dit geldt voor alle evenementen met externe gasten: promoties, redes, diploma-uitreikingen, borrels, et cetera.

De universiteit volgt hierbij de richtlijn die de horeca toepast voor evenementen in de publieke sfeer. Als deze richtlijn verandert, zal de universiteit het gebruik van de app heroverwegen. De CoronaCheck-app geldt nadrukkelijk niet voor colleges, ook niet als daar externen bij aanwezig zijn als bijvoorbeeld gastdocent.

De versoepelingen zijn vanaf zaterdag 25 september van kracht.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.