Angst voor huisuitzetting studenten Professor Verbernelaan

Angst voor huisuitzetting studenten Professor Verbernelaan

Studenten die wonen aan de Professor Verbernelaan kwamen vorige week niet heel positief in het nieuws. Zij zouden voor de rest van de buurt veel overlast veroorzaken met hun gefeest. Wonenbreburg heeft maatregelen genomen, maar wil nog niet denken aan huisuitzetting.

Bewaking door herhaaldelijke overlast voor de buurt door studenten

Er geldt nu een feestverbod voor de studenten. Om dit te handhaven loopt er ook bewaking rond. Dit moet ervoor zorgen dat de overlast ophoudt. Persvoorlichter Eva Boon van WonenBreburg legt uit waarom deze maatregelen zijn genomen: “Door het gedrag van deze groep kwam de leefbaarheid van de bewoners eromheen in het geding. Prettig wonen doe je samen en dat was hier niet meer het geval.”

Het feestverbod geldt voor alle studenten. De studenten die niet meedoen met het gefeest, maken zich zorgen. In de brief van WonenBreburg stond namelijk ook dat huisuitzetting volgt bij aanhoudende overlast. Een anonieme studente vertelt: “Ik heb niks met de overlast te maken gehad maar heb nu wel het gevoel dat ik mijn huis uit kan worden gezet.”

Andere studenten delen die angst, vertelt de studente: “Het voelt heel oneerlijk omdat wij opeens een mail binnen hebben gekregen dat we niks meer mogen doen. Sommigen zijn zelfs bang om iets te doen met een een handvol vrienden. Straks worden we eruit gezet en iets nieuws vinden in Tilburg is niet te doen.”

Huisuitzetting gebeurt niet zomaar

Eva Boon vertelt echter dat de studenten niet zomaar op straat worden gezet. “Wij huisvesten mensen, dus uitzetten doen wij alleen als het echt niet meer houdbaar is. Wij zullen uitzetting altijd proberen te voorkomen door eerst in contact te komen met de bewoners.”

Niet alleen de omwonenden hebben overlast maar ook de studenten zelf. “Er wordt gefeest zonder respect voor de buren,” vertelt de studente. “Ik heb vaak zat om drie uur ‘s nachts bij hen aan de deur gestaan om aan te geven dat het echt super luid is. Helaas zijn er gewoon studenten die geen grens hebben, dus ze blijven daar overheen gaan.”

Gesprek met studenten en omwonenden

Het moet anders, volgens de studente. “Ik zou zelf graag samenkomen met de buurtgenoten om normaal met elkaar te praten.”

Ook WonenBreburg heeft op langere termijn andere acties in gedachten. Eva Boon: “We willen in gesprek gaan met de studenten en omwonenden. Iedereen kan met respect voor elkaars leefstijl fijn wonen in dezelfde buurt.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.