Het hele jaar door blote rugbymannen, Tarantula maakt naaktkalender

Het hele jaar door blote rugbymannen, Tarantula maakt naaktkalender

Rugbyballen zijn ovaal, maar hoe zit het eigenlijk met rugbybillen? Het antwoord op die eeuwenoude vraag wordt gegeven door de leden van de Tilburgse Studenten Rugby Club Tarantula. Voor het goede doel zijn ze uit de kleren gegaan voor een eigen naaktkalender.

Beeld: Captain Projects

Movember is normaal gesproken de actiemaand waarin mannen hun snor laten staan en geld inzamelen voor onderzoek naar prostaatkanker, teelbalkanker en de mentale gezondheid van mannen. De rugbyers van Tarantula doen het een beetje anders. Voor hen geen langzame bedekking van de naakte bovenlip, maar juist onthulling van hun blote rugbylijven. “Wij hadden zoiets van, dat is een mooi doel om onze ballen voor te tonen,” legt Tarantula-voorzitter Pim van Doormaal uit.

Het plan om een eigen kalender te maken kwam een paar jaar geleden al op, vertelt hij. “Het plan leeft al langer. Voor de corona begon, hadden we dat idee al. Eerst dachten we nog aan een verjaardagskalender, maar dat veranderde uiteindelijk in een naaktkalender. Oud-leden begonnen al te vragen waar die bleef.”

Met de hervatting van het enigszins normale studenten- en sportleven is het er dan eindelijk van gekomen. Van Doormaal: “Ik heb een fotograaf geregeld die langskwam bij een training op ons veld aan de Bredaseweg. Eerst hebben we normaal getraind en daarna begonnen we aan de fotoshoot.

“Het zijn allemaal rugbygerelateerde foto’s. Ze zijn heel mooi geworden. Geen portretten, het zijn geposeerde actiefoto’s, bijvoorbeeld van een scrum. Op de meeste staan ook meerdere personen.”

Op ieder toilet

Ondanks de naaktheid van de mannen is de kalender overigens niet helemaal full frontal. Door een tactisch geplaatste rugbybal of een subtiel gekozen camerastandpunt blijven de edelste delen nog enigszins buiten beeld. Toch is er natuurlijk nog steeds heel veel rugbylijf wel te zien. En nu ook media aandacht geven aan het initiatief hoopt Tarantula straks honderden kalenders te verkopen.

Hoe meer, hoe beter, vindt de voorzitter, het is immers voor het goede doel. Bang voor overexposure van zijn lijf en leden in Tilburgse studentenhuizen is hij daarom niet: “Ik hoop dat ik onze foto’s straks terugzie in iedere wc waar ik kom.”

De pre-order van de Tarantula naaktkalender is inmiddels van start gegaan. De kalender verschijnt 1 november.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.