Opnieuw verscherpte maatregelen: maximale groepsgrootte en thuiswerken

Opnieuw verscherpte maatregelen: maximale groepsgrootte en thuiswerken

Voor in ieder geval de komende drie weken gelden er weer nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In het onderwijs geldt nu een maximale groepsgrootte van 75 personen. Dit is niet van kracht bij tentamens.

Beeld Maksim Goncharenok / Pexels

Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen vrijdag, zijn de maatregelen weer aangescherpt. Dit betekent dat er een maximale groepsgrootte van 75 personen in het onderwijs geldt. Colleges met meer dan 75 personen vinden online plaats.

In de Library gelt de maximale groepsgrootte per verdieping, het reserveringssysteem zal hierop worden aangepast.

Thuiswerken

Medewerkers werken in principe thuis, tenzij fysieke aanwezigheid noodzakelijk is. Een uitzondering wordt gemaakt voor medewerkers die het thuiswerken lastig vinden, door bijvoorbeeld een gevoel van eenzaamheid, eentonigheid of het ontbreken van een fatsoenlijke werkplek.

Ook locatiegebonden onderzoek, onderwijsondersteunende activiteiten, en processen die nodig zijn om de bedrijfsvoering in stand te houden, zijn uitgezonderd.

Evenementen

Diploma-uitreikingen die al gepland staan zullen doorgaan, aangezien die voldoen aan de huidige maatregelen. Toch gaan niet alle evenementen door. De 94e Dies Natalis vindt op een andere datum plaats en bij sportwedstrijden is publiek niet meer toegestaan.

Ook de horecalocaties op Tilburg University sluiten om 20.00 uur en waar de QR-check verplicht is, zal een zitplaats ook verplicht zijn.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.