Ben jij de nieuwe campusdichter van 2022?

Heb jij talent voor het schrijven van poëzie? Heb je ergens stapels gedichten liggen die een groter publiek verdienen? Dit is jouw kans om de campus een jaar lang van jouw poëtisch commentaar te voorzien. Meld je nu aan voor de Campusdichterverkiezing 2022!

De campusdichter van Tilburg University reflecteert op het campusleven, studie, wetenschap, actuele thema’s uit de samenleving, emoties en op het leven in het algemeen. De campusdichter maakt daarmee cultuur op de campus concreet en zichtbaar.

Wat doet de campusdichter?

De campusdichter spreekt zich via gedichten gevraagd en ongevraagd uit over het campusleven, studie en wetenschap en over actuele thema’s uit de samenleving, emoties en het leven. De gedichten worden een aantal maal per jaar gepubliceerd in Univers en live ten gehore gebracht tijdens diverse evenementen van Studium Generale en grote events zoals Night University.

Ook initieert en organiseert de campusdichter activiteiten op het gebied van poëzie en ‘spoken word’, in samenwerking met Studium Generale en studievereniging Extra Muros. Zo zet de campusdichter zich in voor een levendig dichtersklimaat op de campus.

Doe mee!

Ben je student of medewerker van de universiteit (ook het hele jaar 2022) en wil je deelnemen? Dit moet je doen:

  • Stuur drie gedichten, waarvan één met het thema ‘campusleven’, vòòr 13 januari 2022 naar studiumgenerale@tilburguniversity.edu.
  • Je gedichten mogen Nederlands- of Engelstalig zijn.
  • Vermeld bij je inzending je naam, leeftijd, studierichting of functie, ANR en contactgegevens.

Nationale Gedichtendag

Op 27 januari is het Nationale Gedichtendag. Op die dag organiseert Studium Generale een online Open Stage & Poetry Night waar ook de nieuwe campusdichter verkozen wordt. Tijdens deze avond dragen de genomineerden een of meer van hun ingezonden gedichten voor. Hierna beslist een vakjury wie de campusdichter 2022 wordt. Je performance op die avond weegt zwaar mee.

Win je de verkiezing, dan mag je diezelfde avond nog starten als campusdichter Tilburg University 2022. Voor je poëtische inspanningen gedurende het jaar ontvang je een stipendium van 500 euro.

Wil je meer informatie? Mail naar studiumgenerale@tilburguniversity.edu

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.