Tila Pronk genomineerd voor Docent van het Jaar 2022  

Tila Pronk genomineerd voor Docent van het Jaar 2022  

Tila Pronk is genomineerd voor de verkiezing Docent van het Jaar 2022. Pronk is assistant professor en universitair docent sociale psychologie en weet te inspireren met colleges en lezingen over liefde, relaties en online dating.  

Tila Pronk (tweede van links) in het team van experts van Married at First Sight

Het Interstedelijk Studenten Overleg kiest op 19 april uit alle inzendingen van hoger onderwijsinstellingen in Nederland de landelijke Docent van het Jaar 2022. Pronk is aangedragen vanuit Tilburg University. 

Stemcriteria  

Studenten hebben eerder dit jaar een stem uitgebracht op een van de vijf genomineerde docenten binnen Tilburg University. Tila Pronk kreeg de meeste stemmen. Wat maakt de zogeheten Dr. Love zo’n goede docent?  

Studenten stemmen aan de hand van verschillende criteria. Deze criteria zijn onder andere of de docent passie heeft voor het vak en de maatschappelijke meerwaarde over weet te brengen. Daarnaast luiden criteria of de docent gebruik maakt van activerende didactiek en of het onderwijs aansluit bij de belevingswereld van de student.   

Pronk stelt in haar onderwijs de belevingswereld van de student centraal. Dit doet ze door het gebruik van actuele voorbeelden: “In mijn onderwijs staat het perspectief van de student daarom centraal. Zo sluiten mijn colleges aan bij wat er nu speelt in de wereld.’’ 

Betrokken  

Studenten beschrijven haar als gepassioneerd, enthousiast, betrokken en vrolijk. Tijdens de hoorcolleges zorgt Pronk ervoor dat de studenten geen passieve rol krijgen en aannemen: “Ik geef mijn hoorcolleges in de vorm van een ‘research experience’, waarbij de student afwisselend de rol van proefpersoon en onderzoeker inneemt.’’ 

Kwalitatief goed onderwijs verzorgen en studenten betrokken houden tijdens de veranderende omstandigheden vanwege de coronapandemie behoort ook tot de criteria. Een twee uur durend online-college was volgens Pronk dan ook geen goed idee voor de aandachtspanne: “In plaats van lange hoorcolleges, heb ik de leerstof opgedeeld in korte, vooraf opgenomen kennisclips.’’  

Married at First Sight 

Tila Pronk bestudeert vele fases van de liefde en is naast universitair docent ook relatietherapeut en schrijver van het populairwetenschappelijk boek Hartstocht. Daarnaast kan je Pronk niet alleen in de collegezalen bewonderen, maar is ze ook regelmatig te zien op TV als liefdesexpert bij het programma ‘Married at First Sight’.  

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.