Hoofdgebouw Vrije Universiteit ontruimd vanwege opstandige pizza

Hoofdgebouw Vrije Universiteit ontruimd vanwege opstandige pizza

Verwarring onder studenten als het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit in Amsterdam donderdagmiddag ontruimd wordt vanwege een alarm. Is er brand, is het een oefening? Het blijk echt, maar niet ernstig. Een aangebrande pizza margherita met rucola liet het brandalarm afgaan. Ondertussen gebeurt deze week in Nijmegen precies het tegenovergestelde.

Beeld: Gennaro Leonardi/Pixabay

Er waren twaalf pizza’s in de oven en van één daarvan liet de bodem los, meldt uitbater Mark Alker van koffiekamer Doppio aan universiteitskrant Ad Valvas. De opstandige pizzabodem brandde aan en zorgde zo voor het alarm en de ontruiming van het hele gebouw. Een drama, knipoogt Alker: ”Een van de lekkerste pizza’s van Amsterdam is helaas gesneuveld. We zijn in diepe rouw.”  Hoe dan ook was de orde snel hersteld. Binnen een kwartier was ook koffiekamer Doppio weer vol in gebruik.

Studenten lokken met gratis lunch

Terwijl eten in Amsterdam voor lege gebouwen zorgt, hoopt de Radboud Universiteit juist de gebouwen weer te vullen met gratis lunches. Aan de bètafaculteit komen de studenten ondanks het opheffen van de coronamaatregelen nog maar mondjesmaat terug naar de collegezaal. In de hoop dat weer wat op te krikken biedt het onderwijsinstituut voor Wiskunde Natuurkunde en Sterrenkunde deze hele week gratis lunches aan, schrijft het Nijmeegse universiteitsblad Vox.

Soep, brood en fruit, sapjes, koffie en thee staan elke dag op een lange tafel klaar voor hongerige studenten. Met succes, meldt Robin Smeets, student-assessor bij Wiskunde. “Onze 600 à 700 broodjes waren gisteren bijna allemaal op. Om half acht vanochtend waren we al in de Albert Heijn om een nieuwe voorraad in te slaan.”

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.