Sinan Çankaya winnaar E. du Perronprijs

Schrijver en antropoloog Sinan Çankaya is de winnaar van de E. du Perronrpijs. De prijsuitreiking vindt op 19 mei plaats tijdens het Night University festival van Tilburg University. Çankaya wint de prijs voor zijn zeer persoonlijke boek Mijn ontelbare identiteiten.

De E. du Perronprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een schrijver die – net als E. du Perron – het debat over multiculturele kwesties weet te beschrijven en beïnvloeden. Als kind van Turkse arbeidsmigranten groeide Çankaya op in een Nijmeegse arbeiderswijk. Hij studeerde culturele antropologie en promoveerde op het onderwerp ‘etnisch profileren’ bij de Amsterdamse politie. 

In zijn boek Mijn ontelbare identiteiten legt Çankaya de pijn van sociale stijging bloot. Structurele uitsluiting en racisme vormen de rode draad van zijn verhaal. Mijn ontelbare identiteiten houdt de lezer een kritische spiegel voor en geeft een realistisch beeld over opgroeien in Nederland als kind van migranten.

Andere genomineerden waren Raoul de Jong, Lucas Waagmeester en Laura Jansen.

De uitreiking van de E. du Perronprijs vindt op 19 mei plaats tijdens ‘Night University’ in de aula van Tilburg University. Het prijzengeld bedraagt 10.000 euro. De E. du Perronlezing wordt gegeven door Paul Scheffer, emeritus hoogleraar Europese studies. Vorige winnaars waren o.a. Ellen Deckwitz (2019), Margot Vanderstraeten (2017), Stefan Hertmans (2016), Mohammed Benzakour (2013) en Ramsey Nasr (2011).

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.