Esplanade komt naar je toe, met een broodje

Groene jasjes, snelle stepjes en verse broodjes, dat zijn de ingrediënten van de nieuwe bezorgdienst op de campus. Je broodje, salade of wrap van grand café Esplanade wordt nu overal op de campus naar je toe gebracht. Handig als je even achter je computer gekluisterd zit, wel erg hongerig wordt tijdens een overleg of later bij een boswandeling wil gaan picknicken.

Bezorger van grand café Esplanade op een elektrische scooter. Beeld: Univers

De gratis bezorgservice is speciaal bedoeld voor de campus, vertelt Esplanade-manager Bram Veenstra. Ze zijn er al een paar weken geleden mee begonnen, “maar sinds een week zijn we echt los”. En ook al is er rond deze tijd van het jaar een overmaat aan vrije dagen en vakanties, de bestellingen beginnen langzaamaan ook binnen te lopen. Van groot tot klein tot eenpersoonsmaaltijd. “Ik heb net nog een broodje gerookte zalm weggebracht. Het is nog niet heel druk, maar mensen zijn wel enthousiast. We hebben echt heel goede reacties gehad.”

Niet rond etenstijd

De broodjes, wraps, salades en poké bowls worden vers gemaakt en gebracht door Esplanade-medewerkers op een elektrische step. Gevolg daarvan is dat er tijdens lunchtijd juist niet bezorgd wordt. Helaas kan dat niet anders, legt Veenstra uit. “Dan is het hier zo druk, dan is het voor ons niet te doen om ook te bezorgen. Daarom doen we ook geen warme gerechten. Als je eerder hebt besteld, kun je het daarna tijdens de lunch eten.”

Veenstra heeft goede hoop dat het initiatief een succes wordt. “Nadat we dit bedacht hebben, zijn we eerst wel gaan peilen of er behoefte aan was, bijvoorbeeld bij secretaresses. Toen bleek dat het wel leeft op de universiteit. Wat ons onderscheidt is dat we bedoeld zijn voor de campus. Je kunt bij ons ook met de budgetcode van je afdeling bestellen.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.