Zingen, zuipen en een zwoele zomeravond in het Spoorpark: Eindejaarscantus 2022

Zingen, zuipen en een zwoele zomeravond in het Spoorpark: Eindejaarscantus 2022

Niks meer online, hybride of anderszins op afstand. Vrijdag 17 juni was er weer een ouderwetse Eindejaarscantus. Weer schouder aan schouder, zoals Guus Meeuwis zong. Zelf bewijst hij sinds 1994 dat zingen, drinken en Tilburg een uitstekende combinatie vormen. Dus trokken duizenden studenten hun oudste kleren of verenigings-T-shirts aan, naar het Spoorpark en hun kelen open voor bier en zang. Universfotograaf Jack Tummers zag en hoorde het aan en maakte deze foto’s.

Beeld: Jack Tummers

Geef mij nu je glas, ik geef je er bier voor terug De Eindejaarscantus staat op het punt te beginnen. Iedereen is nog nuchter en de kleren zijn nog droog. Sommige studenten zijn zo belangrijk dat ze aan de VIP-tafel zitten. Een grote eer: daar is zelfs water!


Beeld: Jack Tummers

Kedeng Kedeng, Kedeng Kedeng, Kedeng, Kedeng Kedeng Oe Oe – We zingen, we dansen, de cantus komt op stoom. Een eerste voorzichtige polonaise van rechtenstudenten slingert tussen de banken door.


Beeld: Jack Tummers

Mag ik dansen met jou?  Ik heb pitchers uit het spoorpark en een liedje in mijn hoofd – Het publiek staat op de banken, de stemming komt erin. Sommigen staan zelfs al op tafel. Anderen zijn strategisch en denken aan bier en logistiek. Ze dragen pitchers en niet zo’n fraai groen Asset Strategy & Logistics-shirtje.


Beeld: Jack Tummers

Het regent meters bier. Het dus wordt het pompen of niet meer zuipen, dus breng die pitchers maar naar hier Zingen maakt dorstig, vele kelen moeten gesmeerd worden. Dus loopt ook de hedendaagse Tilburger met een kruikje rond.


Beeld: Jack Tummers

Laten we klinken, op de vrouwen, want in de vrouwen zit muziek – De avond valt, de muziek gaat door, de stemming zit er aardig in.  Witte en paarse pitchers gaan de lucht in. Proost! Of, wie moet er nog wat?


Beeld: Jack Tummers

Het is een nacht die je normaal alleen in Tilburg ziet, een nacht die wordt meegezongen met het mooiste lied – De liedjes zijn gezongen, maar de tongen blijven los. Allemaal leuk en aardig zo’n cantus, maar uiteindelijk ontspoort die natuurlijk in een supergezellige nacht.  


Beeld: Jack Tummers

Ik zit hier alleen in een doodstille stad (Iedereen zit in ’t spoorpark en wordt langzaam zat) – Een zwoele zomeravond, tentamens achter de rug. De barren draaien overuren en de Band with Benefits speelt muziek. Huisgenoten: blijf maar niet wakker, het kan nog even duren.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.