Kim Putters benoemd tot universiteitshoogleraar ‘Brede welvaart’ Tilburg University

Kim Putters benoemd tot universiteitshoogleraar ‘Brede welvaart’ Tilburg University

Kim Putters wordt per 16 september 2022 benoemd als universiteitshoogleraar ‘Brede Welvaart’ aan Tilburg University. Het gaat om een aanstelling voor één dag per week. Het grote publiek kent Putters met name als voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Foto: Wikimedia Commons

Per 16 september wordt Kim Putters aangesteld als universiteitshoogleraar aan Tilburg University; een bijzondere functie voor een toonaangevend hoogleraar met een wetenschappelijke reputatie. Putters verkreeg landelijke bekendheid als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, waar hij van 2013 tot eerder dit jaar werkte.

Als universiteitshoogleraar gaat hij zich een dag in de week bezig houden met het thema ‘brede welvaart’. In een persverklaring zegt Putters dat hij wil “doorgronden wat fundamentele veranderingen in onze economie en samenleving, zoals duurzaamheid, sociale ongelijkheid en technologische vooruitgang betekenen voor sturing en governance.”

De benoeming aan Tilburg University valt samen met een andere nieuwe functie voor Putters. Op dezelfde dag begint hij namelijk ook als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, een van de belangrijkste adviesraden voor de landelijke overheid. Een nieuwkomer op de campus is Putters niet; tussen 2003 en 2008 was hij er al universitair docent. Hij laat ook weten dat het “goed [voelt] om weer terug te keren naar Tilburg”.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.