Eindelijk telt de roker weer mee

Het leven van een roker is echt geen pretje. Roken is duur, ongezond en sinds twee jaar zijn rokers ook nog eens verbannen van de campus. Gelukkig heeft de universiteit een manier gevonden om die stakkers te laten weten dat uit het oog niet uit het hart betekent. En dat ze ook meetellen, dankzij een multifunctionele asbak.

Beeld: Univers

Op verschillende plekken net buiten de campus zijn ze te vinden, de groene ‘stembakken’. Het zijn asbakken, maar met een twist: twee vakken. Je kunt je peuk er rechts of links in gooien. En op het paneeltje erboven kan een poll geplaatst worden. Vandaar dus die creatieve naam, het is een stembus-asbak. Rokers zijn dan wel van de campus afgetrapt, maar op deze manier kunnen ze toch nog een beetje meetellen. En, de rest van hun peperdure sigaret wordt gerecycled als vorm van meningsuiting.

Win-win, voor de sigarettenroker. Toch zijn er meteen al wat minpuntjes te melden. Zo komt de roker van sigaar of pijp, traditioneel attribuut van menig prof in de afgelopen eeuwen, er maar bekaaid vanaf. Hun rokertjes zijn niet compatibel. Ook voor de lurkers aan de elektrische sigaret heeft deze stembak weinig te bieden. Maar vooral ontbreekt het aan polls op de stembakken. De peuken gaan rechts, de peuken gaan links. Maar wat het betekent? Niemand die het weet.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.