Tilburgse stadsbussen blijven met beperkt vakantierooster rijden

Tilburgse stadsbussen blijven met beperkt vakantierooster rijden

Stadsbussen in Tilburg en een aantal andere Brabantse steden blijven voorlopig volgens het beperkte vakantierooster rijden. Arriva en Hermes, de bedrijven die het Brabantse busvervoer verzorgen, zeggen te weinig chauffeurs te hebben om een volledig rooster te kunnen rijden. Ze verwachten dat dit zeker tot de herfstvakantie zal duren.

Beeld: Univers

Voor de universiteit zou de overlast van het verlengde vakantierooster beperkt moeten zijn, zegt Arriva woordvoerder Pieter Thielen. “We houden in de planning rekening met scholen, hogescholen en universiteiten. We zetten waar nodig verlengde bussen in en we doen ook extra ritten. Voor Tilburg University zal het verschil niet zo groot zijn.”

Volgens het tijdelijke aangepaste rooster lijkt het inderdaad enigszins mee te zullen gaan vallen. Stadsbussen 2 en 3, die stoppen bij Station Universiteit, zullen ondanks het vakantierooster tussen 7.00 en 19.00 uur toch om de tien minuten rijden. Alleen bus 4 rijdt wel duidelijk minder, die blijft de hele dag op een twee bussen per uur-schema.

Studenten gezocht

Het verlengde vakantierooster is nodig door een tekort aan chauffeurs, legt Thielen uit. Vandaar dat Arriva, samen met Hermes, een uitgebreide wervingscampagne voor nieuwe chauffeurs is gestart. Thielen: “Er zijn ook open dagen waarbij geïnteresseerden kunnen langskomen. Ze krijgen dan informatie over het vak en de mogelijkheden en kunnen een proefrit met een bus maken. Studenten zijn ook welkom, daar zijn we zelfs ook specifiek naar op zoek. Je kunt bij ons ook parttime werken, wij denken dat je dit vak prima naast je studie erbij kunt doen.”

Track je bus of trein

Vakantieroosters met extra diensten, stakingen, storingen en ander malheur, aan duidelijkheid kan het wat ontbreken de komende tijd. Maar omdat het nu eenmaal 2022 is, is er in ieder geval wat technische hulp om je op de hoogte te houden: een online ov-tracker. Zoom in op je locatie en zie waar je bus, trein, tram of metro op dat moment rijden.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.