Hoogleraar Marike Knoef nieuwe decaan Tilburg School of Economics and Management

Hoogleraar Marike Knoef nieuwe decaan Tilburg School of Economics and Management

Marike Knoef mag zich de nieuwe decaan van Tilburg School of Economics and Management noemen. De hoogleraar empirische micro-economie aan de Universiteit Leiden treedt per 1 februari 2023 in dienst: “Ik kijk er naar uit om als nieuwe decaan van TiSEM bij te dragen aan een toekomstbestendige faculteit midden in de samenleving.”

Beeld: Univers

Marike Knoef is sinds 2018 hoogleraar empirische micro-economie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is zij algemeen directeur van het wetenschappelijk pensioenkennisnetwerk Netspar en plaatsvervangend kroonlid van de SER. Over haar benoeming zegt Knoef: “Ik kijk er naar uit om als nieuwe decaan van TiSEM bij te dragen aan een toekomstbestendige faculteit midden in de samenleving. Daarbij hebben we elkaar nodig, want alleen samen kunnen we hoogstaand onderzoek en onderwijs verrichten, waarbij we verbinding maken met onderzoekers en studenten in Nederland en daarbuiten, andere disciplines en de praktijk.”

Ook Rector Magnificus Wim van de Donk is enthousiast over haar benoeming: “Professor Marike Knoef is niet alleen een toonaangevend en creatief onderzoeker, maar ook iemand die het grote belang van op academisch onderzoek gebaseerd onderwijs zeer omarmt door zelf ook een inspirerende docent te zijn. Daarnaast heeft zij laten zien ook bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen en is ze het soort leider dat we zochten voor onze Tilburg School of Economics and Management”.

Met haar benoeming volgt Knoef interim-decaan en hoogleraar Lex Meijdam op.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.