Vliegenplaag in Reitse Toren

Met bugs weten de IT-ers van de universiteit wel raad, maar vliegjes zijn voor de medewerkers van het information security team een heel ander verhaal. Ze zijn klein, ze zijn met heel erg veel en de plafonds en ramen van hun kamers op de bovenste etage van de Reitse Toren zitten er vol mee.

Beeld: Univers

De afdeling is een paar maanden geleden naar de Reitse Toren verhuisd. “Een heel fijn gebouw”, zegt Information Security Officer Miranda van der Ploeg, “mooie ruimtes en een heel mooi uitzicht. Maar ja, die vliegjes…”

In de zomer hadden ze nog nergens last van – behalve dan misschien het gemis aan airconditioning. De vliegjes waren voor hen een nieuw fenomeen. “En vorige week viel het op dat het er ineens wel heel veel zijn.”

Beeld: Univers

Facility Services, de dienst die de gebouwen van de universiteit beheert, is van het probleem op de hoogte. De vliegen blijken een jaarlijks terugkerend verschijnsel te zijn op de bovenste verdiepingen van dat gebouw, al zijn het er dit jaar wel extreem veel. Een paar dagen nachtvorst en het probleem zou vanzelf opgelost zijn, laat de dienst weten, helaas wil het weer nog niet erg meewerken. Naar andere oplossingen wordt nog gezocht.

De vliegjes zijn een plaag, maar tegelijkertijd ook enigszins met mate. Ze zitten vooral in een hoek van het gebouw, waar ze met duizenden op het plafond en de ramen krioelen. Geen prettig uitzicht, maar ze blijven wel weg bij de computerschermen en tonen ook weinig belangstelling voor de pantry met de koffiemachines, een geluk bij een ongeluk.

Toch zorgen ze dagelijks voor in ieder geval één fysiek ongemak. Van der Ploeg: “Ik moet ’s morgens voor ik begin de dode vliegjes van mijn bureau afvegen.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.