Tilburgse talentenjacht: wie wordt de campusdichter 2023?

Tilburgse talentenjacht: wie wordt de campusdichter 2023?

Heb jij een hoofd vol woorden en poëzie? Heb je ergens stapels gedichten liggen die een groter publiek verdienen? Dit is jouw kans om de campus een jaar lang van jouw poëtisch commentaar te voorzien. Meld je aan voor de Campusdichterverkiezing 2023.

Illustratie: Jeroen de Leijer

Een campusdichter laat zich gevraagd en ongevraagd horen over zaken als de campus, het studentenleven, studeren en wetenschap. En over al het andere wat een mens bezielen kan: oorlog en vrede, de samenleving, emoties, of gewoon ‘het leven’. Univers publiceert een paar keer per jaar gedichten van de campusdichter en je mag ze live presenteren bij een aantal evenementen van Studium Generale en grote events als Night University. Daarvoor krijgt je een stipendium van 500 euro.

De campusdichterverkiezing staat open voor studenten en medewerkers. Meedoen? Stuur drie gedichten, in het Nederlands of Engels, voor 12 januari 2023 naar studiumgenerale@tilburguniversity.edu. De beste kandidaten mogen hun werk voordragen tijdens de Open Stage & Poetry Night op 26 januari. Op basis daarvan bepaalt een vakjury wie de nieuwe campusdichter wordt.

Sociologiestudente Trijntje van de Wouw is de Tilburgse Campusdichter van 2022. Ze volgde Liberal Arts and Sciences-student Ebbe Tim Ottens op. Van de Wouw: ‘Soms verwerk ik een activistische boodschap in mijn gedichten, maar er is altijd ruimte voor eigen interpretatie.’

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.