December op de campus: dit kun je nog meepakken

Er gebeurt meer op en rondom de Tilburgse campus dan je kan bijhouden. Wat wil je niet missen, waar moet je bij zijn? Univers heeft iedere maand drie tips voor je. Met deze keer: onrust in Europa, de filosofie van verantwoordelijkheid en kerstliederen op de campus.

Beeld: Irina Iriser / Pexels

1. Europa draait door

Europa. Ooit een baken van rust in een verder chaotische wereld. Nu kloppen grote groepen vluchtelingen aan de deur, de Britten hebben zich op afstand gezet en er vallen al maanden bommen op Oekraïne. Ondertussen proberen burgers, activisten en zelfs politici er wat van te maken. Europa, of het nou linksom of rechtsom is, draait door. Dat is nou net iets voor Journalist Tim de Wit en historicus Arend-Jan Boekestijn om over in gesprek te gaan. Doen ze normaal op de radio en nu speciaal voor Tilburgers in het theater.

Donderdag 15 december 20.30u in Concertzaal Tilburg

Met: Tim de Wit en Arend-Jan Boekestijn

2. Een goed mens

Luid je de klok als je misstanden ziet op het werk, betuig je spijt omdat je iemand pijn doet, kom je in opstand tegen historisch onrecht? Kortom: neem je verantwoordelijkheid of doe je dat niet? En ben je dan een goed mens of is het maar net hoe je er tegenaan kijkt? In deze soms verwarrende tijden spelen schuld, moraliteit en verantwoordelijkheid een steeds grotere rol. In de tweejaarlijkse Descartes Lectures gaan filosofen van Tilburg en verre omstreken dieper op de materie in.

16 t/m 18 december in CUBE

Met: Cheshire Calhoun (Arizona State University) en vele andere filosofen

3. Kerstliederen op de campus

Do-re-mi. Klinkt daar nou een toonladder? Kan kloppen, want het universiteitskoor is weer aan het repeteren. In aanloop naar de kerstdagen trakteert het gelegenheidskoor van medewerkers op meerstemmige liederen van verschillende tradities en genres. Hoog tijd: door virusperikelen konden ze de kerstgeest al twee jaar niet bezingen. Mis het niet.

Dinsdag 20 december 12.30u in de Grote Foyer van het Cobbenhagengebouw  

Met: het kerstkoor van Tilburg University

Actuele informatie over bijvoorbeeld registratie, livestreams of wijzigingen, vind je op de pagina’s van de evenementen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.