Bieb geeft bekers weg tijdens tentamenperiode

Met een eigen beker is de automatenkoffie op de universiteit sinds vorige week tien cent goedkoper. Dat is fijn voor de beurs en heel natuurvriendelijk. Nog leuker is dat de bibliotheek in de tentamenperiode duizenden gratis herbruikbare bekers aan de bezoekers uitdeelt.

Beeld: Univers

Er is nog keuze ook. De witte bekers zijn voorzien van drinkdeksels in drie verschillende kleuren, rood, groen en blauw. Geïnspireerd op de kleuren vloerbedekking op de drie etages van de universiteit, zegt Marga Bastiaans, hoofd van de bibliotheek. Maar daar hoeft verder niemand rekening mee te houden, uit elke kleur mag op elke verdieping gedronken worden, of zelfs op de rest van de universiteit.

Wat de kleuren van de deksels ook zijn, de bekers zelf zijn groen en cool, laat Bastiaans weten. De dekselrand blijft koel en de bekers zijn milieuvriendelijk geproduceerd uit suikerriet. In totaal zijn er vijfduizend biebcups beschikbaar. De belangstelling voor de giveaway blijkt behoorlijk. Na de eerste twee actiedagen zijn er al zo’n tweeduizend uitgedeeld.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.