Verkiezingsuitslag medezeggenschap vertraagd

Nog geen groot gejuich bij de studentenfracties. De uitslag van de medezeggenschapsverkiezingen is uitgesteld. Er zijn extra controles nodig om de betrouwbaarheid van de verkiezingsuitslag te garanderen.

Stemmenwervers van fractie Front en fractie SAM op de campus. Beeld: Univers

Het is altijd een spannend moment, de uitslag van de medezeggenschapsverkiezingen. Nu nog meer dan anders. Fractie Front won met haar Active-partijen vorig jaar flink terrein in de universiteitsraad en in de faculteitsraden. Wordt het weer een groen jaar, of weten fractie SAM en de traditionele faculteitsraadsfracties de felbegeerde zetels terug te pakken?

De vragen branden op de lippen, maar het is nog even op de nagels bijten. De verkiezingsuitslag is uitgesteld. Door technische problemen konden veel studenten op de eerste verkiezingsdag, 11 april, niet inloggen en hun stem uitbrengen. De verkiezingen waren daardoor al verlengd tot vrijdagochtend.

Maar zijn de stemmen uiteindelijk wel goed doorgekomen en is verder alles goed gegaan? Inkesta, het bedrijf achter de stemapplicatie, voert extra controles uit om er zeker van te zijn dat de verkiezingsuitslag betrouwbaar is. Het Stembureau verwacht dat het wel goed zit met die betrouwbaarheid en wacht de controles af.

Update: de officiële uitslag van de verkiezingen wordt dinsdag 18 april om 11.30u bekendgemaakt in het Warandegebouw.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.