Tijdelijk extra kamers voor internationale studenten in klooster aan Bredaseweg

Tijdelijk extra kamers voor internationale studenten in klooster aan Bredaseweg

In het kloostercomplex Notre Dame aan de Bredaseweg/Sint Oloflaan komen tijdelijk kamers voor internationale studenten. Het complex is eigendom van woningbouwvereniging WonenBreburg. In afwachting van verdere ontwikkeling van het complex wil die daar nu tijdelijk 63 kamers verhuren aan internationale studenten.

Het witte klooster. Beeld Univers

Notre Dame, ook wel bekend als het witte klooster, is twee jaar geleden gekocht door WonenBreburg met het idee om op termijn het complex om te toveren in appartementen en woningen. Voorwaarde is wel dat de zusters en broeders die nog op het terrein wonen dat kunnen blijven doen. De nieuwe studentenburen zullen rekening met hen moeten houden. In de huurcontracten komen strenge regels over bijvoorbeeld het aantal bezoekers en stilte na tien uur ’s avonds.

‘Het is anders dan bijvoorbeeld in een studentenhuis in het centrum. Daar zul je rekening mee moeten houden,’ zegt woordvoerder Eva Boon, ‘maar het is wel een unieke stek om te mogen wonen.’ Het worden onzelfstandige kamers met gedeelde voorzieningen als sanitair en keuken. ‘Daar kiezen we om twee redenen voor. Ten eerste vanwege de prijs, de betaalbaarheid is dan beter. En ook omdat we denken dat het sociale aspect van samen ergens wonen heel belangrijk is.’

De prijs zal in ieder geval vriendelijk zijn, die wordt gemiddeld 275 euro per maand voor kamers van gemiddeld 22 m2 groot. Volgens planning komen ze later dit jaar beschikbaar. De verdeling zal lopen via een systeem dat WonenBreburg al heeft met Tilburg University. Het is tijdelijk, na een paar jaar verdwijnen de kamers weer uit het klooster. Maar ondertussen is WonenBreburg al bezig met een andere locatie, laat Boon weten. Daar hopen ze uiteindelijk zo’n tweehonderd kamers te kunnen aanbieden.

Notre Dame Tilburg. Beeld Univers

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.