Cathelijn Peeters nu ook wereldkampioen estafette

Het is een goed jaar voor Cathelijn Peeters, immigratiecoördinator van Tilburg University. Dit weekend werd ze met teamgenoten Femke Bol, Eveline Saalberg en Lieke Klaver wereldkampioen op de 4×400 meter estafette op het WK atletiek in Boedapest.

Eveline Saalberg, Femke Bol, Cathelijn Peeters en Lieke Klaver vieren de gouden medaille EK indoor 2023 in maart in Istanbul, dit weekend werden ze ook nog eens wereldkampioen op dit onderdeel. Beeld: Erik van Leeuwen/Wikimedia Commons

Op goud hadden ze vooraf niet durven rekenen, maar een medaille, dat moest tot de mogelijkheden horen, meldde het viertal bij de interviews na de race. Niet verwonderlijk. In maart van dit jaar won dit team in dezelfde samenstelling ook al goud op de 4×400 meter op het EK indoor in Istanbul in een Nederlands indoorrecordtijd. Ook deze WK-race verbraken ze het Nederlandse record met een tijd van 3.20,72.

De estafette is niet de enige afstand waarop Peeters actief en succesvol is. In juni kwalificeerde ze zich voor de Olympische Spelen in Parijs op de 400 meter horden. En in juli werd ze in Breda voor de vierde keer Nederlands kampioen op dit onderdeel. Daar moet wel bij gemeld worden dat dat was in afwezigheid van Femke Bol. Beiden waren ook op de 400 meter horden actief op het WK in Istanbul. Peeters bracht het tot de halve finale, Bol werd uiteindelijk wereldkampioen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.