Zomernieuws: van pannenbier tot de terugkeer van De Koning

Zomernieuws: van pannenbier tot de terugkeer van De Koning

Als er in de zomer nieuws is op de universiteit, maar niemand op de lege campus hoort ervan, is het dan wel gebeurd? Jazeker wel. Er waren prijzen, premies en pannenbier en een oude bekende komt terug. Een overzicht van het zomernieuws.

Het hoogste punt van het Marga Klompégebouw werd deze zomer bereikt. Nu de bekleding wordt aangebracht begint het al aardig op een echt gebouw te lijken. Beeld: Univers

Pannenbier

In de bouw wordt traditioneel een drankje geschonken aan de bouwvakkers als het hoogste punt bereikt is, het pannenbier. Voor het kakelnieuwe Marga Klompé gebouw, aan de stationskant van de campus, was dat moment op maandag 10 juli.

Niet alleen het hoogste punt, maar ook het groene karakter van het gebouw is een feestje waard, benadrukten vicevoorzitter van het College van Bestuur Paulina Snijders en regiodirecteur Jos Jammers van bouwbedrijf BAM bij die gelegenheid.

Het onderwijsgebouw met houten constructie en natuurstenen gevelbekleding is duurzaam en circulair gebouwd. Volgens de planning wordt het gebouw de komende maanden afgewerkt en gaan begin 2024 de deuren open.

De Koning keert terug

Heel lang hoeft het College van Bestuur van de universiteit het niet zonder vicevoorzitter te stellen. Deze zomer werd bekendgemaakt dat Wilma de Koning de opvolgster wordt van Paulina Snijders die op 1 september vertrekt.

De Koning is een oude bekende van de universiteit. Tussen 2001 en 2009 was ze opeenvolgend directeur van de economische faculteit en secretaris/directeur van de universiteit. Daarna is ze nog collegelid van Fontys, vicevoorzitter van de Radboud Universiteit en directeur van de KNAW geweest. De Koning begint op 15 november aan haar nieuwe baan op de oude werkplek.

Hoera voor Hans-Georg

EAIE lijkt misschien uit het refrein van het lied over Old MacDonald te komen, maar het is natuurlijk de afkorting van de European Association for International Education. Het is ook de organisatie die deze zomer Tilburg University-secretaris Hans-Georg van Liempd de Award for Outstanding Contribution heeft toegekend.

Dat komt niet uit de lucht vallen. Van Liempd was allang mister internationalisering in Tilburg en van daaruit was hij ook erg actief bij de EAIE. Hij was er onder meer vicevoorzitter en daarna voorzitter van.

Beurzenregen

De jaarlijkse NWO-beurzenregen voor jonge pasgepromoveerde onderzoekers heeft Tilburg niet overgeslagen. Negen opkomende Tilburgse talenten kregen deze zomer een Veni-beurs van maximaal 280.000 euro toegekend.

Vooral bij Gedragswetenschappen was het raak. Maria Bolsinova, Bastian Jaeger, Melissa De Smet en Nora Waitkus zijn de gelukkigen. Op de faculteit Geesteswetenschappen gaan de beurzen naar Huub Brouwer en Jimmy van Rijt. En verder is het raak voor de juristen Richard Clements en Shirley Kempeneer en ook voor econoom Thomas Breugem.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.