Collegelid Paulina Snijders gaat Tilburg University verlaten

Collegelid Paulina Snijders gaat Tilburg University verlaten

Oude liefde roest niet. Paulina Snijders, vicevoorzitter van het College van Bestuur, verlaat Tilburg University voor een baan als bestuurslid van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het besturen van academische ziekenhuizen is haar niet vreemd. Eerder werkte Snijders al bij het AMC in Amsterdam en het Erasmus MC.

Het huidige College van Bestuur met vicerector Jantine Schuit, rector magnificus Wim van de Donk en vicevoorzitter Paulina Snijders. Beeld Ton Toemen

Paulina Snijders begon in februari 2018 in Tilburg als vicevoorzitter. Zij werd daarmee het derde lid van het toenmalige tweekoppige College van Bestuur. Ze had er zin in: ‘Ik word geïnspireerd door de bevlogenheid van onderzoekers en docenten en door de interactie met studenten die het beste uit hun opleiding willen halen. Ik verheug me op de rol en bijdrage die ik kan leveren in het verder ontwikkelen van de bedrijfsvoering.’

In zekere zin was werken in Tilburg thuiskomen voor de geboren Etten-Leurse. Niettemin verruilt ze per 1 september Brabant toch voor een baan in het hoge noorden. Maar dat is in zekere zin dan ook weer een thuiskomst bij een oude liefde, het academische ziekenhuis. Van 2004 tot 2014 was Snijders al directeur bij het Academisch Medisch Centrum van de UvA. Daarna was ze, tot ze naar Tilburg vertrok, directeur van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Snijders: ‘Het gaat me aan mijn hart om Tilburg University en Brabant te verlaten waar ik binnen en buiten de universiteit heel fijn heb kunnen samenwerken. Maar deze kans om terug te keren naar de wereld van de umc’s en dan helemaal het UMCG kon ik niet laten schieten. Het lijkt me geweldig om in Groningen, waar het toch allemaal gaat gebeuren de komende tijd, te gaan wonen en werken.’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.